30. maart 2020
Er zijn drie manieren om te leven zegt men. De 'azijn-proevers', om de essentie van het leven. Strak volgens de regels, normen. De andere gericht op gehechtheid en begeerten die lijden voortbrengen. Of de natuurlijke harmonie van alles om ons heen, zonder menselijk ingrijpen.
12. augustus 2019
Hoe een korte video jou kan helpen te focussen.
28. januari 2019
Een nieuwe baan, of 'anders' in je huidige baan 'zitten' kent leermomenten. In deze blog een paar van mijzelf. Hoe ver is het uitzicht voor jou??
22. november 2018
De volgende woorden kwamen bij mij binnen: Jaag niet achter het verleden aan. Verlang niet naar de toekomst. Het verleden is niet meer. De toekomst is nog niet begonnen. Het nu ligt aan je voeten, in welke vorm dan ook.
13. maart 2018
De methode die al jaren met succes door mij wordt gehanteerd, bestaat uit drie aspecten : a. Hart en/of portemonnee Wil je werken vanuit je hart, je portemonnee of wellicht vanuit beide? b. Onderscheid tussen sterke en zwakke competenties Ga je door met de kennis en vaardigheden uit je oude functie? Of neem je afstand en ga je voor de echte competenties. c. Voorbereiding Maak tijd vrij voor een goede voorbereiding. Een CV kopiëren van iemand anders kan niet.
19. januari 2018
Solliciteren is ook jouw weg. De weg om te ontdekken wat je echt leuk werk vind, waar je passie ligt.
15. december 2017
Een kort verhaal over genegenheid en houden van . Een gesprek tussen twee jeugdigen die elkaar vertrouwen en alles delen. Een ‘kerstverhaal’ op zich.
03. november 2017
4 tips om door te blijven gaan, probeer deze nieuwe aanpak. Solliciteren is : lef, moed, doorzetten en niet opgeven. ‘Het gaat niet om vaak je valt, maar dat je elke keer weer opstaat’.
27. oktober 2017
Een tip in een verhaal over hoe je jezelf goed in de etalage kunt zetten bij het solliciteren
24. oktober 2017
Hoe maak je een CV en motivatiebrief persoonlijk ? Hoe zorg je ervoor dat men jouw kwaliteiten herkent als bruikbaar binnen dat bedrijf, die organisatie?

Meer weergeven