Investeren in je loopbaan Ja of Nee ?

Dat investeren in je loopbaan loont, gepaard met geduld en doorzetten, echt nodig is, toont dit verhaal van Eva.

 

Eva is een vrouw, behorende tot de beroeps- leeftijdscategorie die bij vele werkzoekenden, als kansloos wordt ervaren. Vrouw, hoogopgeleid en 45+. Jarenlange ervaring in één en hetzelfde domein en in één klap op straat. Natuurlijk doet dat zeer, natuurlijk word je onzeker. En zeker ook natuurlijk dat er vragen op je afkomen zoals “Wat nu ??”. Nu is inmiddels medio 2017, heeft ze ervoor gekozen om zelfstandige te zijn. In een specifiek beroep in een onverwachte beroepsgroep.

Anderhalf jaar geleden volgde zij haar eerste workshop bij mij. “Solliciteren vanuit je kracht”. Eerst in verkorte vorm bij gelegenheid van een IBC-bijeenkomst. Later nog een ochtendworkshop en een aanvullend gesprek. Met name in dat laatste gesprek begonnen haar ogen te sprankelen. “Keurig opgevoed en alles leek haalbaar en risicoloos” werden aspecten die naar de achtergrond verdwenen. Enthousiasme over wat mogelijk was en dicht bij haar hart lag kregen de overhand.

Twee maanden geleden volgde zij een nieuwe workshop, een combi over uitstraling en kennis van jezelf. Een workshop die door mij en Hanneke Bongaarts werd gegeven. Daar, aan het eind van die bijeenkomst, kwam de aap uit de mouw. Ze ging voor de groep staan en gaf aan te kiezen voor een zelfstandig en dienstverlenend beroep. Namelijk binnen de uitvaartverzorging. Een rol, waarvan zijzelf en haar omgeving, vond dat het helemaal paste. Een rol die eigenlijk een uitbreiding was van haar hobby. “Hier ga ik voor” zei ze tegen de groep.

 

Vanzelfsprekend is ze er nog niet. Je mag immers leren wat een business case is, hoe je netwerk opbouwt in deze specifieke wereld, hoe je.. hoe je…. etc etc. Maar de eerste stappen zijn genomen, en de rest volgt vanzelf. Al doende leer je, is nog steeds van toepassing. Voor haar, voor iedereen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0