Focus maakt kiezen eenvoudig

#Assertiviteit #balans #werk/privé #voorkomen #preventie #stress #burn-out #passendwerk

Jouw vraag over je loopbaan bevat vaak deze kenmerken en aspecten voor diepgang. Assertiviteit ofwel kansen zien en benutten, balans werk/privé, voorkomen van stress en burn-out zijn hierin sleutelbegrippen. Er is altijd een weg, een richting voor jou. Ik begeleid jou in:

  • Leren om positie in te nemen en verantwoordelijk te zijn voor jezelf, de manier waarop men werkt en vooral hoe je communiceert en jezelf verbindt met werkomgeving en leidinggevende(n). Welke deur of deuren maak jij open?
  • Na een gezamenlijke zorgvuldige analyse kies jij weloverwogen welke authentieke competenties c.q. kwaliteiten je gaat verbreden en/of verdiepen.
  • Verder bouwen aan de doorontwikkeling van de eigen persoonlijkheid, waarmee jij sterker wordt en leert met onzekerheden om te gaan. Leren denken over jouzelf, het onderkennen en ‘ontmoeten’ van verschillen, omgaan met veranderingen, waardoor een anticiperende en
    pro-actieve houding ontstaat. 
  • Naar de zienswijze jezelf bovenal als rustpunt en centrum te zien en van waaruit, door verschillende acties, de huidige, volgende, toekomstige of nieuwe loopbaan vormgeeft.

Wat staat voor mij als punt op de horizon?

#Luisteren #Assessment #Authentiek #Uitzendbureau #Droombaan

Al 40 jaar word ik als begeleider getriggerd door de kansen c.q. mogelijkheden voor de mens, als werknemer/werkgever/ouder die staat om een juiste keuze te maken zich verder te ontwikkelen. Gehinderd door het innerlijke stemmetje dat blijft herhalen 'jij kunt het niet”. Of “je mag het niet, doe het niet'. Woorden in je hoofd, voor velen de schijnbaar niet te passeren drempel om 'verder te gaan'. Voor mij is het klaar dat ook ‘een ouder zijn’ hoge kwaliteiten vraagt die te vergelijken zijn met een loopbaan.

 

Door mijn jarenlange ervaring in coachen, voornamelijk op het gebied van loopbaanbegeleiding, heb ik overlappende of parallelle kennisgebieden ontwikkeld die voorkomen in het leven en werken van alledag.

 

 

Karel de Vries is als geaccrediteerd Register Loopbaanprofessional verbonden aan Noloc. Hij volgde intensieve, gecertificeerde trainingen en opleidingen zoals Familieopstellingen, coaching, mediation. Hij is zelfstandig coach, trainer en assessor en zet zich al ruim 25 jaar met passie en overtuiging in voor de (door)ontwikkeling van medewerkers, alsmede leidinggevenden. Zowel binnen non-profit als profit organisaties. Hij beschikt over ruime ervaring in het begeleiden, trainen en het optimaliseren van kwaliteiten, talenten en potentieel. Karel heeft door interim-opdrachten grote kennis van loopbaan- en ‘van-werk-naar-werk’-trajecten o.a. via zijn bedrijf Karma2coaching, Capgemini, Belastingdienst-ICT, Politie, NEN.

Zijn brede, diepgaande ervaring en interesse in mensontwikkeling, systemisch werken, talent- en ambitiegroei, de arbeidsmarkt, het boeddhisme stelt hij ten dienste in loopbaanontplooiing, andere begeleidingstrajecten, organisatie- en teamveranderingen.

Luisteren ziet hij als het horen, doorvoelen, zien en beleven in wat gezegd en bedoeld wordt. Door open te staan voor de onderstroom, namelijk datgene wat niet zichtbaar is.

 

Horizon: Een juiste werkplek, met een juiste manier van werken in samenwerking met een juiste en passende omgeving. Een win-win-win-situatie. Van innerlijke rust naar resultaat.

 

Kijk hier voor succesvolle resultaten.