De 'pluis' op weg naar?

De ‘pluis’ op weg naar?

 

Het vermogen om te groeien draag je bij je. Iedereen.

Een goede vraag die hierbij past, is of je je er bewust van bent. Je kunt stadions vullen met mensen die zelf hiervan geen weet hebben, de dingen doen die elke dag van ze gevraagd wordt. Het volgen van patronen is op zich een patroon geworden.

 

Heb je al geruime tijd het gevoel dat je in je baan de juiste dingen doet?

Dan mag je nu stoppen met lezen. Het onderstaande is dan niet voor jou.

Wel interesse? Bij deze nodig ik je uit verder te gaan.

 

We hebben allemaal kwaliteiten, talenten. Met de blik naar onszelf en naar anderen menen we dat ‘die ander’ veel beter is toegerust. Ons zelfbeeld is vaak lager dan wat we van anderen vinden. Op zich niet erg. Daar is wel wat aan te doen. “Wat dan?” is steevast de vraag.

 

Bewust worden, bewust zijn en bewust blijven is het enige antwoord, en in deze volgorde. De foto van de paardenbloem is een inspirerende weergave van hoe je de actie om ‘te komen tot’ vorm geeft.

 

We kennen allemaal de uitgebloeide paardenbloembol met zaadjes. Op een kluitje. Net als de groep mensen waar jij tot voor kort toebehoorde. De volger van patronen. Herkenbaar, veilig en het biedt een bepaalde vorm van zekerheid. Het maken van keuzes is een groepsaangelegenheid. Conformeren, niet opvallen en geen uiting van een eigen visie horen daarbij.

 

Wat de foto ook laat zien zijn de dwarrelende, wegvliegende zaadjes. Ieder volgt zijn eigen weg. Daar is wel een duwtje voor nodig. Een blaas van een kind, de mens, of -in de meeste gevallen- een zuchtje wind. Soms wat fermer, een windstoot. Naar jou vertaald: een groeiende kracht van binnenuit, afkomstig van je bewustwordingsproces.

 

Onderaan het pluutje, het zaadje dat ‘ergens’ gaat komen. De eigen plek vindt en daar tot ontwikkeling komt. De pessimistische lezer zegt dan direct: “Ja lekker op het asfalt van de snelweg”. Klopt, kan ook gebeuren. De situatie van het neerkomen is niet voor iedereen gelijk.

 

Jij daarentegen, kunt daar wel wat aan doen. De optimist blijft kansen zien, opportunity’s om zijn blikveld en mogelijkheden te verruimen. Voelt dat zijn/haar kwaliteiten ook het daglicht mogen zien. Op de huidige werkplek of elders.

 

In een gesprek en mogelijk een traject ontdek jij de eerste stappen van ‘bewust’ worden. Met een andere kijk jezelf (her)ontdekken. Het opzoeken van de flexibiliteit in je comfortzone.

 

Interesse in zo’n gesprek, mogelijk een ontwikkeltraject om uit te   vinden wat je werkelijk wilt in je baan, je werkomgeving?
Bewust worden – zijn - blijven?

Daarvoor gebruik maken van een oriënterend en vrijblijvend gesprek?

 

Meld je via deze link: https://www.karma2coaching.nl/contact/

Mail naar: karel@karma2coaching.nl

Bel mij : 06-23708170

 

Karel

Passievinder

Loopbaanspecialist