Weten waar je van houdt.

Jouw droombaan bereikbaar.

In 10 kleine stappen.
Deel 5 van 10.

 

 

Het gevoel dat je ergens van houdt, het weten dat het gebeurt, komt van binnenuit.

Je wordt warm als je het doet, er is een intense verbinding.

 

 

 

In mijn vorige blog heb ik gesproken over het kunnen laten groeien van een plantje. De ingrediënten alleen blijken vaak niet voldoende. Eén meestal onderschat en niet genoemd aspect is ‘aandacht’. Het plantje groeit niet met alleen maar zon, aarde, water.

 

Belofte

 

Aandacht, en nog beter liefdevolle aandacht, zorgt ervoor dat dingen beter, mooier gaan groeien. Zelfs muziek kan daarbij helpen is het verhaal. Dit soort aandacht voor het andere ontstaat van binnenuit, vanuit je gevoel of nog verder, je ‘hart’. Ik beloof dat je na dit verhaal het gevoel weet, de verbinding met je je belangrijkste drijfveren hebt geraakt. Een uniek overzicht hebt dat jou helpt je droombaan te vinden. 

 

Resultaat

 

Als je dit leest ga ik er voor het gemak van uit dat je de leeftijd van 20 al gepasseerd bent. Je hebt jaren van school, leren, opgroeien en opvoeding achter de rug. Mogelijk al ervaring met relaties, kort of lang. Je hebt een redelijk tot goed beeld van wat je leuk vindt, of mooier nog: “zelfs wat niet”. Daar ergens tussen door schemert het gevoel van ‘houden van’. Je houdt van lekker uitgaan, met vrienden zijn of familie, films kijken, een boek lezen. Allemaal bezigheden die je graag doet en mee bezig bent. Mooi allemaal, leuk, fijn. Houdt dat wel vast. Het kunnen benoemen van dat soort gevoelens is het resultaat van dit onderzoek. 

 

Methode

 

In het kader van werken en solliciteren gaan we dieper in op het fenomeen ‘houden van’ en werken. Als je bepaalde werkzaamheden doet kun je soms de ervaring hebben dat het vanzelf gaat. Alleen of in een team, met een groep mensen. Ook zijn er dagen of soms een korte periode van enkele weken dat heel veel goed gaat, uitstekend zelfs. Je ervaart een FLOW. Het voelt helemaal juist wat je doet en alles gaat ook voorspoedig. Met jou en om je heen.

 

Dat zijn voor deze blog DE momenten waarover jij mag denken en vragen:

“Wat gebeurde er?”

“Wat was jouw bijdrage?”


Niet alleen je aanwezigheid gold op dat moment of die momenten. Ook je fysieke bijdrage(n) in handelingen of soms juist niet-handelen hebben groepsactiviteiten te weeg gebracht met prachtige resultaten. De onderlinge verbondenheid en nog veel meer.

Dan ineens stopt het. Het project of het werk is klaar, voorbij. Zo gaan dingen. De FLOW verdwijnt en je blijft met een rijk gevoel over.

 

Pak je schrift of notitieblok. Denk eens terug aan je werkervaring en met name deze momenten waarin het diepe voelen, de FLOW, aanwezig was. Schrijf minimaal vijf van deze momenten op, elk in één woord. Bijvoorbeeld project X, of werkomgeving Y.


Vervolgens schrijf je achter elk van deze vijf kort en krachtig drie à vier steunwoorden. Woorden die als je denkt aan die omgeving direct ‘oppoppen’.

Bijvoorbeeld een naam van een collega, een actie die ertoe heeft geleid dat, een woord dat je beleving omschrijft. Dat is voorlopig voldoende. De relatie, de associatie, de brug naar toen is gelegd. Ik kom bij een later tijdstip er op terug.

 

Jouw droombaan bereikbaar. In nu nog 5 kleine, verdere stappen.

NOOT: Deze blog is een onderdeel uit een reeks van 10. Daarop aansluitend komt een E-book waarin een niveau dieper op deze materie wordt ingegaan. Het gaat je nog beter helpen om te komen tot.
Elke blog kun je afzonderlijk lezen en gebruiken. De kracht van het geheel zit juist in het samenspel.

 

Tot de volgende keer en veel plezier

Karel

 

Copyright © 2020 Karel de Vries *Karma2coaching* , All rights reserved.