Weten waar jouw verbinding ligt

Jouw droombaan bereikbaar.

In 10 kleine stappen.
Deel 6 van 10

 

Kies voor die organisatie, dat bedrijf en groepen van mensen die ook voor jou zouden kiezen en die bij je passen.

 

 

Middelbare school, hoger onderwijs, stage en dan doorstromen naar de werkplek. Een automatisme dat niet echt helpt een keuze te maken wat jij echt wilt. Wel een stroom naar werk die inmiddels bij millennials de nodige knelpunten in de eigen ontwikkeling oplevert. Een onjuiste fit met de werkomgeving, een studie met te hoog of te laag gestelde verwachtingen, wennen aan een baas boven je.

 

Ook komt het voor dat je tien, twintig jaar loyaal bij een bedrijf blijft en dat de werkinhoud door de tijd verschuift. Zodanig dat de verbinding tussen jou en het werk steeds meer loslaat, craquelé laat zien en op den duur je tegen gaat staan.

 

Belofte

 

Slechts twee voorbeelden uit de reeks van vele die te noemen zijn en die aantonen dat jij niet op je ideale werkplek zit of droombaan hebt.
Ik beloof dat je na de onderstaande oefeningen een redelijk beeld hebt gekregen wat voor jou een ideale omgeving kan zijn. In een volgende stap gaan we er verder op in. We ontwijken antwoorden als “aan het strand, voetjes in het water en leuke gezellige mensen om je heen”. Of als “ in de ochtend rond 9 uur worden opgehaald door een chauffeur”. Het bereiken van dat soort baantjes binnen bepaalde organisaties vallen buiten de scoop van deze reeks.

 

Resultaat

 

Het hebben van werkervaring strekt voor deze blog tot voordeel omdat je dan beschikt over vergelijkingsmateriaal. Het echter geen noodzaak. Het inzicht komt redelijk vanzelf naar boven. We beperken ons hier tot het in grote lijnen vaststellen en beschrijven van jouw ideale omgeving.

 

Methode

 

De eerste stap die we nemen is het vaststellen in hoeverre je bereid bent om reistijd in verschillende variaties te benoemen. Het waarom in deze vraag is éénvoudig. Zelfs al heb je je droombaan, als je er per dag 1,5 uur heen en 1,5 uur terug voor moet reizen of zelfs nog langer, dan vraagt deze baan, of zelfs een mindere, heel veel tijd van je

 

Vraag je daarom zelf af of het noodzakelijk, nodig of wenselijk is of de locatie aan deze aspecten (niet volledig) voldoet. Lees hieronder de tijd voor een enkele reis:

a. loop-fietsafstand (minder dan 30 minuten) (meer dan 30 minuten,

max 1 uur)

b. openbaar vervoer (minder dan 30 minuten) (meer dan 30 minuten, max 1 uur) (meer dan 60 minuten – max 2 uur)
(meer dan 2 uur).

c. eigen vervoer (minder dan 30 minuten) (meer dan 30 minuten,

max 1 uur) (meer dan 60 minuten – max 2 uur) (meer dan 2 uur).

d. verblijf in hotel/pension/e.d. gedurende de werkweek.

 

De tweede stap is het nadenken over aspecten als: jong - dynamisch; formeel / informeel; hiërarchisch / zelfstandige professional; diversiteit en klein bedrijf max 30; bedrijf met 30 tot 100 werknemers; organisatie met meer dan 100 werknemers; multinational; ICT- Food - Facilitair; Betekenisvol / Zingevend; carrière ondersteunend / maatschappelijk gericht; multidisciplinair / zelfstandig; vaste of variabele werktijden.

 

In dit deel bestaat geen onderscheid tussen goed of fout, is de één niet meer of minder dan de andere. Belangrijk is om vast te stellen waarom jij kiest voor het één of juist niet voor de ander. De lijst is niet limitatief. Kom je zelf op nog meer keuzes, neem die ook gerust mee. Het helpt.

 

NOOT: Deze blog is een onderdeel uit een reeks van 10. Daarop aansluitend komt een E-book waarin een niveau dieper op deze materie wordt ingegaan. Het gaat je nog beter helpen om te komen tot.
Elke blog kun je afzonderlijk lezen en gebruiken. De kracht van het geheel zit juist in het samenspel.

Succes.

 

Tot de volgende keer en veel plezier

Karel

 

Copyright © 2020 Karel de Vries *Karma2coaching* , All rights reserved.