Kiezen voor een duurzame werkrelatie

Jouw droombaan bereikbaar.

 

In 10 kleine stappen.

Deel 9 van 10

 

Geluk is niet af te dwingen.

Je kunt er wel naar toewerken.

Een duurzame relatie in een

                                                  werkomgeving is wat jij en

                                                  anderen er samen van maken.

                                                  Een voortdurend proces.

                                                  “One for all, all for one”.

 

 

Geluk is wat gebeurt, wanneer voorbereiding samenvalt met kansen.
(Seneca, Romeins filosoof)

 

Dit verhaal gaat over hoe jij je werk morgen, overmorgen en daarna wilt doen. Ga je voor een snelle, ambitieuze met een steeds meer willende drijfveer? Met de onrust over wat je hebt nog niet genoeg is? Dan is deze blog niet voor jou bedoeld.

 

Wel is het bestemd voor mensen, volwassenen, die zich bewust zijn of steeds meer betekenis willen vormgeven binnen de omgeving waar zij werken of willen gaan werken. Zich verbonden voelen met collega’s, een team en er samen voor willen gaan. De nieuwe werknemer 3.0.

Je komt ‘iets brengen’, je bent meer dan alleen maar handjes. Daarentegen vraag je ook iets van de organisatie.

 

Belofte

 

Als je de vorige acht verhalen terugleest, herinnert en de essenties hebt onthouden, is er een lijn zichtbaar. Althans dat is mijn bedoeling. Een lijn die gaat van ‘buiten naar binnen’ en van ‘binnen naar buiten’. In aansluiting op het tweede deel van de drietrapsraket maak je met wat hier volgt een maximale verbinding met de omgeving waar jij wilt werken. Binnen een bestaand of een nieuw bedrijf of organisatie. Waar je iets komt brengen, delen, in samenhang met.

 

Resultaat

 

In aansluiting op het onderzoek van blog 8 van welke organisatie het best bij je zou passen, ga je nu nog een stap verder. Je vindt uit op welke vlakken je elkaar ‘treft’, de synergie proeft. Werkzaamheden waar je samen van 1 en 1, de 3 maakt. Een omgeving die jou bezielt en andersom.
En.. niet onbelangrijk hoe je elkaar kunt blijven inspireren, zonder dat wederzijdse prestaties voortdurend onder druk staan.
‘Longlife employement’ bestaat niet meer, allang niet. Wel een relatie waar duurzaamheid en zingeving voorop staan.

 

Methode

 

We gaan er van uit dat de blogs tot en met 8 je helpen bij het op gesprek komen. Ik hanteer het principe dat het gesprek niet gaat over OF je komt, maar over WANNEER. Je houding mag of moet zelfs die boodschap uitstralen zonder hoogmoedig, arrogant of autoritair over te komen.

Je hebt immers al zoveel voorbereidingen gedaan en weet je veel over wat voor bedrijf het is en welk soort mensen er werkt. Je voelt je er thuis, anders had je niet geschreven.

Je voorbereiding en deze kans, het gesprek, dragen zorg voor het geluk-moment. Dit is jouw ‘lucky chance’.

 

Als het goed is heb je de verhalen waarom jij vindt dat jullie passen opgeschreven. Wat je ook opschrijft is wat je komt brengen. Heb het dan niet over de functionele kant van de job, dat was namelijk de eerste fit. Het gaat over wat jij gaat ‘geven’, wat men van jou kan verwachten.

 

Nu is het ook de tijd om op te schrijven wat jij verwacht van je nieuwe omgevingen, je (nieuwe) werkgever. Wat je zoals hebt gelezen, weet, en hoe dat past in de door jezelf bedacht groei, het opbouwen van ervaring, netwerk en groeipotentieel.

 

Je brief en CV sluiten naadloos bij elkaar aan. Je hebt voorbeelden genoeg om elke stukje werk-verantwoording uit te leggen, toe te lichten.

 

Je bent er klaar voor!!

 

Geniet van wat je doet en bespreek het met derden. Dat zijn oefeningen waarin je jezelf hoort praten. Het blijft beter ‘hangen’.

Zoals in de aanhef is dit een uitgebreide voorbereiding. Het gaat om WANNEER, niets anders. Het derde en afsluitende deel van wat ik noem de ‘drietrapsraket’, de INSTAP naar je droombaan.

 

Deze blog is het negende deel uit een reeks van 10. Daarop aansluitend komt een E-boek waarin een niveau dieper op deze materie wordt ingegaan. Het gaat je nog beter helpen. De kracht van het geheel zit in het samenspel.

 

Tot de volgende keer en succes

Karel

 

Copyright © 2020 Karel de Vries *Karma2coaching* , All rights reserved.