Regievoerder over je eigen loopbaan

Jouw droombaan bereikbaar.

 

In 10 kleine stappen.

Het afsluitende deel.

 

Alle bouwstenen heb je voorhanden, de resultaten van de oefeningen. Nu de laatste stap. Hoe maak ik een goed en sluitend verhaal over mij, met mijn verlangen, mijn visie om het ‘samen’ verder te doen?

 

Succesverhalen van anderen nodigen vaak uit tot het kopiëren van zowel de geslaagde CV als de motivatiebrief. Deze methode is vaak tot mislukken gedoemd omdat je het hele voortraject zoals in vorige blog uitvoerig is beschreven hebt gemist. Je eigen inbreng is beperkt tot je NAW gegevens, het kort omschrijven van jouw werkervaring. De energie, de passie van jezelf, alsmede het verlangen wordt node gemist, je zult de recruiter, P&O-er of HR-medewerker niet kunnen raken met een energieloos, ‘leeg’ CV en/of brief. Dat moet anders.

 

Belofte

 

Het doel van deze blogs, en straks het E-book, is om jou in staat te stellen vanuit je binnenste, je echte ik en het echte willen, te komen bij  die ene baan, die voor jou is.
Daar moet je wel wat voor doen heb je inmiddels begrepen.
Nu het materiaal beschikbaar is wacht je nog de schone taak het toe te schrijven, te componeren tot materiaal waar je ‘de andere kant’ overhaalt, meeneemt om jou binnen te halen. Niet over de vraag of.., maar over WANNEER!

 

Resultaat

 

De vacature moet voor het bedrijf als eindresultaat hebben dat iemand die plek gaat invullen. Een 1-op-1-relatie. De mensen achter de vacature, de recruiter, de teamchef en wellicht een collega, zien graag meer.

 

Voorbij de match van functie en taakcompetenties ligt heel veel voor jou te doen. Je kan door je manier van het CV opstellen, je brief en het gesprek veel meer over jezelf vertellen. Men spiegelt jouw talent en potentieel door naar de (nabije) toekomst. Het wordt immers een ‘duurzame’ baan of functie!

 

Methode

 

Even terugkijkend heb je door met de vorige blogs aan de slag te zijn geweest een aantal antwoorden op de vragen van het puzzelstukje: Wie-Wat-Hoe-Waar-Wanneer.

 

Wie en Waar: Jij en de locatie waar je wilt gaan werken. Op zeker. Je weet alles van het bedrijf, je hebt er voor gestaan, bent binnen geweest. Het voelt helemaal OK.

Wat: Is de functie met een kleine doorvertaling naar morgen en overmorgen. Een vorm van wederzijds verwachtingsmanagement.

Wanneer: Die vraag is stevig verbonden met je aanpak. Bij je binnenkomst straal je de WANNEER optie uit.

Hoe: Inderdaad. De ‘big’ question!

Er bestaan sjablonen van CV’s. Bijvoorbeeld CV5.nl en nog meer. Er staan legio voorbeeldbrieven op het internet.
Er staan.. er staan.....

 

Er zijn er zoveel dat je door de ‘bomen het bos niet meer ziet’.

Wat nu te doen?

"Eenvoudig", zeg ik. Klinkt raar. En toch is het zo.

 

In de voorgaande blogs ben je stevig met je gevoel, die innerlijke ik, aan de slag geweest. Doe eens stil, en laat die stem zeggen welk CV-sjabloon (opmaak, kleur, indeling) en/of motivatiebrief het wordt. Het komt goed.

 

Ga aan de slag met het materiaal over jezelf dat je hebt verzameld. Schrijf, doe, handel vanuit intuïtie. Weet dat de eerste opzet in de buurt komt, en wel wat aanpassingen kan gebruiken. Door kritisch te zijn naar jezelf, door feedback van derden.

 

Als je advies wilt van mij, stuur je basis-CV en je ‘opzet-brief’ naar mij toe. Ik kijk ernaar en geef je feedback terug.

 

Mocht je tevreden zijn over je resultaten, solliciteer en laat me weten of het wel/niet gelukt is.

 

Geniet van wat je doet en bespreek het vooral met derden. Dat is een oefening, of als je zeker bent van jezelf, een concrete aanpak voor die baan.

 

Deze blog is het laatste deel uit de reeks van 10. Daarop aansluitend, in de derde week van augustus, komt een E-boek waarin een niveau dieper op deze materie wordt ingegaan.

 

Ik wens je succes en wellicht tot ziens

Karel

 

Copyright © 2020 Karel de Vries *Karma2coaching* , All rights reserved.