Review: "Wat klanten vertellen".

Een tevreden klant is als een goede buurman. Je kunt er niet genoeg van hebben. #feedback #aanbeveling #aanbevelingen #watzeggenanderen #terugblikFijne coach die echt luistert en je laat groeien. 

De coaching van Karel kwam voor mij op het juiste moment. Mijn werk had ik opgezegd, het moest echt anders. Op zoek naar een coach sprak de werkwijze van Karel me gelijk aan. Hij legt de focus op zingeving en werk dat bij je past. Hoe kun je je werk aanpassen aan jouw sterke eigenschappen in plaats van andersom.

De Blue Scan die voorafgaat aan het coachingstraject laat precies zien waar jij en je werk (mis)matchen. Voor mij was dit echt een eye-opener: ik moest me enorm aanpassen om mijn werk te doen. Het was een opluchting om op papier te zien: dat gevoel was er niet voor niks. Door het coachingstraject heb ik geleerd hier veel beter naar te luisteren.

Het traject zelf was heel plezierig door het geduld, de humor en de ruime ervaring van Karel. Zijn oefeningen en uitleg zijn duidelijk en hij is er scherp op dat je niet vervalt in oude patronen tijdens deze oefeningen. In mijn geval ' bedenken' wat goed zou kunnen zijn in plaats van voelen en weten wat goed is.

Daardoor heb ik nu veel meer inzicht in mijn prioriteiten, zowel zakelijk als privé. En durf ik nu te kiezen voor nieuwe opleiding en werk dat bij mij en mijn privé situatie past. In mijn eigen tempo. Dus Karel dankjewel, je hebt mij op de goede weg gezet en dat voelt fijn!

 

 

 Ik ben het traject met Karel ingegaan omdat ik solliciteren lastig vind. Ondanks mijn ervaring en studies weet ik mijzelf niet goed te verkopen. Wat Karel in drie sessies heeft bereikt, is dat ik zicht heb gekregen op een blinde vlek. Die blinde vlek was dat ik erg rationeel ben ingesteld, ik ga voor de inhoud en besteed amper aandacht aan hoe ik communiceer. Dit kwam naar voren in een grafiek op basis van een uitvoerige meerkeuze-vragenlijst die ik thuis op de computer had ingevuld. De taartpunt communicatie was leeg, alle punten in de grafiek gingen over de inhoud. De gesprekken met Karel hierover waren zeer verhelderend. Daarnaast is Karel een bijzonder aardige man, dat helpt natuurlijk ook. Ik adviseer iedereen zo’n traject te doen, je wordt er altijd wijzer van!
Een politie-recherche-medewerker.(2021)

 Dankzij Karel weet ik nu weer heel goed wat ik wil, wat ik kan en waar ik pas. Hij combineert een enorme dosis ervaring met een grote mate van empathie. Ik heb onze samenwerking als heel prettig ervaren en ben dankbaar voor wat we bereikt hebben. Hij heeft, na het vertrek bij mijn vorige werkgever, mij het positieve vermogen van mijn kwaliteiten laten herontdekken. Karel is bijzonder goed in het achterhalen van wat er echt speelt zonder dat je het gevoel hebt ‘op de bank te liggen’. Hij zet je aan het werk, hij heeft een visie op wat jij nodig hebt, maar laat je vooral ook zelf bepalen waar je de accenten wil leggen. Bovenal is hij oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Karel voelt aan wat er nodig is en houdt, ook na het traject, contact met je.
Sonja den Biggelaar, Manager Agile , Professional Coach bij Coolblue (2018)


Karel heeft mij op een prettige, confronterende manier begeleid om stil te staan bij mijn loopbaan en loopbaanontwikkeling én balans werk en privé. In een aantal sessies heb ik geconcludeerd wat mijn sterke kanten zijn en waar ik mijn energie echt aan wil geven. Dat was ontnuchterend en leidde tot huiswerk. De conclusie is dat ik het lef en de energie heb gevonden om de stap te nemen in mijn loopbaan waar ik al jaren tegenaan hik met vooral en als enige uitgangspunt Mijn Welzijn.

Rosie van Uden, Eigenaar Coachbedrijf Ontluikt (2019)


Een coach die waar maakt wat hij belooft. Karel is een no nonsense coach. Hij heeft veel meegemaakt, waar hij graag over vertelt. En waar hij veel kennis uit haalt. Kennis die hij graag met je deelt. Niet om te laten zien hoe zijn leven gelopen is, maar waar hij je mee kan helpen. En dat doet hij met passie. Mocht je al een paar keer zijn vastgelopen, dan zou Karel zeker een goede zijn om eens bij aan te kloppen!
Huub Eijkelenboom  BI informatieanalist ziekenhuis (2021)


Thanks Karel, voor het brengen van inzichten en adviezen. Ik vind jouw holistische aanpak van grote toegevoegde waarde, hierdoor zijn er bij mij meerdere lagen aangeboord. Ik kan weer verder... :)

Bob de Vries, Procurement, planning en logistiek (2021)


Karel heeft zich snel ingeleefd in mijn werksituaties. Het begin stond in het teken van analyseren van mijn werkdomein en het helder krijgen van mijn coachvraag. De gesprekken waren altijd zinnig en prettig. De coach is een goede vent in de omgang, hij is scherp, analytisch goed, confronteert en prikkelt. Eerlijke en treffende feedback, zowel op mijn verbale als non-verbale communicatie.
Senior Adviseur CommunicatieWat mij het meest heeft aangesproken tijdens het coachtraject was het inlevingsvermogen, de persoonlijke benadering en het handelen daarop. Ik kreeg tijdens het traject artikelen en informatie mee over wat speelde. Dan ben je er volgens mij mee bezig. Top. Het heeft mij geholpen en dank hem voor zijn heldere en objectieve mening, wat onderbouwd en ondersteund wordt door zijn ervaring in meerdere branches.
Bedrijfsleider HorecaIk ben mij in het loopbaantraject meer bewust geworden van mijn eigen handelen, denken en doen. Mijn inzicht is sterktes/zwaktes is vergroot. Ik vond dat coach Karel mij goed inschatte en zich door zijn IT achtergrond goed kon inleven in mijn werksituatie.
Projectleider ICT Solviteer“I have had the pleasure and the good fortune to have been able to work with Karel de Vries and I would, without hesitation, highly and sincerely recommend him to anyone interested in growth for maximizing their own effectiveness. His skill in identifying and cultivating growth potential in the individual as well as in building cohesion among team members as they endeavor to set goals and paths for their company’s future has been clearly and impressively exhibited to me in my experience working with him. Karel de Vries’s mastery of tact and his skill in assessing the nature of the interpersonal dynamic, in terms of the individual as well as the management team, are unquestionably two of his many strong suits. He is someone I’ve learned to trust and whose judgment people can rely on in the following areas: * Interpersonal communication * Relationshipdevelopment * Work/life balance * Time management * Conflict management * Job satisfaction
H. Veeninga HR manager B/CICTKarel heb ik leren kennen als een zeer integere, professionele en vooral vriendelijke coach. Zijn aanpak kenmerkt zich door een uitspraak die ik hem niet zelden hoorde zeggen: sommige dingen mág je leren. Op die manier brengt Karel rust en vertrouwen in zeer persoonlijke gesprekken. Met als resultaat voor mij niet alleen een kans om te leren op professioneel vlak, maar ook op het persoonlijke. Variatie bracht Karel erin door met verschillende gesprekstechnieken te werken. Zeer verfrissend om naar de andere kant van zaken te kijken. Een mooi traject om een zetje in je rug te krijgen en door te groeien. Dat raad ik een ander zeker ook aan!
Communicatie-adviseur AchmeaVoor mij was het meest aansprekende dat je over bepaalde zaken gaat nadenken, waar je je niet bewust van was. Daarnaast waren zijn persoonlijkheid, kennis, geduld, vertrouwen en uitstraling die mij hebben geholpen.

Adviseur VerzekeringenDe gesprekken over spiritualiteit, de openheid, de welgemeende interesse in mij als persoon hebben mij het meest aangesproken. Het aangezet worden tot nadenken. Karel is als coach oprecht geïnteresseerd en luistert met aandacht. Door de directe benadering en zijn (levens)ervaring kan hij direct van toegevoegde waarde zijn.
ICT-beheerder MammoetHet succesvolle coachingstraject door Karel de Vries heeft ertoe geleid dat de betreffende medewerker zich niet alleen in functionele zin, maar ook op persoonlijk vlak sterk heeft ontwikkeld. In de privésfeer zijn een aantal zaken in de positieve sfeer terechtgekomen. Nieuw huis, uitbreiding van het gezin zijn daarin wezenlijk van belang geweest. Hij voelt zich meer mens. Deze ontwikkelingen hebben hem gesterkt en hebben er ook toe geleid dat hij een nieuwe baan heeft verkregen bij een ander onderdeel van de Belastingdienst, als proces-architect.
HR manager B/CICT

Ik heb letterlijk het gevoel, dat ik het ‘deksel van mijn emmertje’ langzaam heb geopend. Deze heb ik jarenlang gesloten gehouden. Ik vond het af en toe zwaar. Ik sta van versteld van mezelf, dat ik zoveel over mezelf heb verteld. Dat is me nog nooit overkomen. Maar omdat het me hielp om verder te komen deed ik het met veel plezier. Karel heeft mij bewust gemaakt van vele kwaliteiten die ik in me heb, waarvan ik het bestaan niet wist. Nu is het aan mij om met de handvatten die Karel mij heeft aangereikt deze kwaliteiten te ontwikkelen en met mijn onzekerheid om te gaan. Verder heb ik tips gekregen om zaken op een andere manier te benaderen waardoor de omgeving anders reageert en ik niet in de stress raak. Ik ben een stuk rustiger geworden. Heb meer energie gekregen en ben een vrolijker mens.
Coördinator AchmeaKarel heeft naar volle tevredenheid 3 medewerkers uit mijn team geholpen hun weg te vinden in de knelpunten waar ze in het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden tegen aan liepen. De aanpak die hij hanteert is afgestemd op ieders persoonlijke behoeftes. Eén belangrijk resultaat is het feit dat de samenwerking onderling enorm is verbeterd. Tussen de 3 kandidaten maar ook met hun andere collega’s. Er is meer besef gekomen van het feit dat ze van elkaar kunnen leren.
Teamleider AchmeaWat mij het meest heeft aangesproken tijdens het begeleidingstraject “persoon-team-professie”  voor mijn team zijn de volgende aspecten die Karel de Vries heeft getoond:

- De mensbenadering en het benaderen van de leden van het team op hun persoonlijkheid en persoonlijke behoefte.

- De hele opzet en uitvoering is consequent gericht op verbetering en een beweging voorwaarts.

- Het geduld, het enthousiasme en de volharding om met kennis van zaken het beste in het team boven te halen.

- De combinatie van kennis over groepsprocessen, professioneel werken met de kennis op het vakgebied van o.a. functioneel beheer en testen.
IT manager NENHetgeen mij het meest mij aangesproken zijn de gesprekken over spiritualiteit, openheid en de welgemeende interesse in mijn persoon. De coach is oprecht geïnteresseerd en luistert met aandacht. Door de directe benadering en ervaring is hij meteen van toegevoegde waarde.
ICT-beheerder MammoetIk heb het als plezierig en nuttig ervaren. Ik heb mijn collega ́s en mijzelf beter leren kennen. De intervisie begeleider heb ik ervaren als een professionele persoon, maar met een goede dosis humor. Aangenaam om mee te werken en met een rustige en geruststellende uitstraling die in grote mate bijgedragen heeft aan het gevoel van veiligheid bij de intervisie, o.a. door het van tevoren uitvoeren van Tai Chi oefeningen. Dit werkte erg positief op het  ́eenheidsgevoel ́ en ondersteunt wederzijds vertrouwen op een fijne en veilige manier.
Coördinator Achmea